Arrangement-app for ungdom

SEES - For deg mellom 13 og 20 år

SEES-app

Kristiansand kommune lanserer en helt ny app for ungdom mellom 13-20 år.

Appen heter SEES, og gir en samlet oversikt over ungdomsarrangementer i bydeler og i sentrum. Her kan du finne alt fra kunst- og kulturarrangementer til arrangementer innen friluft, sport, e-sport, miljø, politikk, religion, kafeer og mer.

Du kan enkelt velge mellom kategorier, lokasjon og om du kun vil se gratisarrangementer. Det er en egen lokasjon for Songdalen, Søgne og Kristiansand. Hvis det er noe spesifikt du leter etter kan du filtrere søket ditt etter arrangør, hvor du befinner deg eller arrangementer. Ønsker du å motta tilbud kan du få det rett på mobilen i form av pushvarsler.

SEES er gratis og kan lastes ned i Google Play og App Store.

Appen ble lansert på ungdomsskoler og videregående skoler i Kristiansand i forbindelse med skolestart, i løpet av september får Songdalen besøk. Til nå har appen blitt lastet ned til 1400 telefoner.

Ingen kan se hvilket arrangement du skal på

Formålet med SEES er både å gjøre det enklere å finne arrangementer, og skape sosiale nettverk. SEES-appen er forbeholdt arrangementer og har verken kommentarfelt, mulighet for å dele, like eller skrive meldinger. Dette er et bevisst valg fra prosjektgruppen for å forebygge mobbing.

– På andre sosiale medier kan andre se hvis du har likt eller skal på et arrangement. Hvis du skal på et arrangement som kanskje er litt annerledes, kan folk begynne å erte deg på grunn av det. Derfor er SEES helt anonym slik at du kan gå på det arrangementet du liker og møte andre som liker det samme, sier Lulu Sareini.

– SEES kan også være nyttig for foreldre slik at de kan følge med og motivere sine barn til å bli med på arrangementer, sier prosjektleder Monika Lundh Broen som også er trainee i kultursektoren og by- og samfunnsenheten

Har fått god støtte fra aktører – og flere er velkommen til å legge ut informasjon

Illustrasjonsfoto: Marte KrogstadAppen er en felles plattform for kommunale, frivillige og private aktører, og alt innhold blir administrert av ungdommene og kultursektoren i Kristiansand. Det er mange ulike aktører som allerede har tatt i bruk appen. Over 60 aktører har nå fått tilgang til å publisere arrangementer i SEES. Prosjektlederen kan fortelle at aktørene har vært veldig positive.

– Aktørene har vært veldig positive og gitt oss god støtte. Vi er utrolig glade for at så mange har vist interesse og at de deler sine arrangementer. Denne appen ville ikke vært mulig uten aktørene, og vi retter en stor takk til alle som bidrar, sier Lundh Broen.

Ungdomsleder i Songdalen kommune Kaisa A. H. Suckow har lagt inn Noden ungdomsklubb sine aktiviteter for høsten og er spent på reaksjonen fra ungdommer. Hun håper også andre arrangører av tilbud for ungdom i Songdalen blir med og deler informasjon i appen.

Vil du nå ungdom med ditt arrangement gjennom appen?

Ta kontakt på seesappen@gmail.com for å få opprettet en bruker for din organisasjon. Du vil få tilsendt brukermanual som veileder deg med gjennom hvordan du legger ut informasjon, og reglement for bruk.

Ide og gjennomføring med ungdommer

SEES-appen er utviklet av ungdommer i samarbeid med Kristiansand kommune. Prosjektgruppen gleder seg til lansering, og håper mange ungdommer vil ta den i bruk. Fra venstre: kulturrådgiver Jørgen Skauge, Aline Lima, Lulu Sareini, Anja Kathrine Laland, Line Kyrkjeeide, prosjektleder og trainee i kultursektoren og by- og samfunnsenheten, Monika Lundh Broen. Ikke tilstede når bildet ble tatt: Kriminalitetsforebyggende koordinator Johanne Benitez Nilsen. Foto: Marte KrogstadIdeen om å ha en arrangementskalender for ungdom startet i august 2018 i forbindelse med KomINN som var en stor workshop i Kristiansand. 100 ungdommer var samlet for å finne tiltak til hvordan Kristiansand kunne bli den beste og tryggeste byen for ungdom i framtiden. De beste ideene ble lansert, og en arbeidsgruppe ble opprettet for å jobbe videre med et av prosjektene.

– På KomINN var det flere som ønsket ungdomsarrangementer. Vi fant ut at det allerede var mange ungdomsarrangementer i Kristiansand, men at de ikke visste om det. Dermed utviklet vi ideen om å ha en egen app som samler alle tilbudene slik at de blir enklere å finne, sier prosjektdeltager, Line Kyrkjeeide (17).

Ungdommene startet dermed å utvikle appen i samarbeid med kultursektoren og kriminalitetsforebyggende koordinator i Kristiansand kommune.

Imponert over ungdommenes innsats

Kriminalitetsforebyggende koordinator i Kristiansand kommune, Johanne Benitez Nilsen er imponert over ungdommenes innsats i arbeidet med appen.

– Ungdommene bruker fritiden sin til å utvikle SEES, og jeg er kjempe imponert over deres innsats og arbeidsvilje. De har vært med i prosessen helt fra utviklingen av ideen, til utvelgelse av navn, design, innholdsproduksjon og ikke minst promotering. I utviklingen var det viktig at appen traff målgruppen, og ungdommenes engasjement og bidrag har ført til en flott arrangementskalender som vi håper mange vil ta i bruk.

Publisert: 30.08.2019 12:47
Sist endret: 02.09.2019 08:50