Beklager nytt utslipp i Songdalselva

Songdalen kommune beklager sterkt utslippet av avløpsvann i Songdalselva 28. juni.

Dette er fjerde gang på kort tid at vi får utslipp i elva. Ekstra leit er det at utslippene skjer på denne tiden av året med lav vannstand i elva, noe som fører til at det tar lengre tid å få skylt bort utslippet.

Feil på høyspentbryter

Uhellet torsdag formiddag skjedde under arbeid ved skolen på Birkelid. Det var varslet et strømbrudd og kommunen ble forsikret om at strømbruddet ikke ville omfatte pumpestasjone på Birkelid.  Imidlertid oppstod det feil på en høyspentbryter i trafoen inne på skolen. Dette medførte at pumpestasjonen mistet strømmen, og 120 kubikk urenset avløpsvann gikk i elva.

-Vi er veldig lei oss for at dette skjedde, sier Petter Jørgensen, avdelingsingeniør i Songdalen kommune. -Uforutsette hendelser er det vanskelig å forsikre seg mot.

Nødaggregater

-Det har blitt stilt spørsmål fra publikum om vi ikke burde hatt nødaggregat i pumpestasjonene. Vi har 17 pumpestasjoner til sammen, ni av disse har overløp til Songdalselva og Farvannet. Når hovedplan for vann og avløp revideres til høsten, vil vi ta opp spørsmålet om nødaggregater. Det er også en betydelig kostnad forundet med dette, forklarer han.

Gode rutiner

Jørgensen forsikrer at Songdalen kommune har gode rutiner ved varslet strømbrudd. Han viser til et varslet strømbrudd natt til torsdag mellom kl. 24.00 og 02.00 som tok strømmen til tre pumpestasjoner samtidig.

-Ved disse arbeidene var vi forberedt og hadde sugebiler på plass, og det kom ikke så mye som en dråpe i elva.

Publisert: 29.06.2018 10:26
Sist endret: 29.06.2018 10:39