Bli grønn og bærekraftig - kjør grønt

Bor eller jobber du i Songdalen? Reis bilfritt og registrer grønne reiser. Miljøkampanjen "Jeg kjører grønt" starter 27. august. Er du en av de 1 500 første med 40 poeng, blir du med i trekningen av 5 sykler og 20 flotte tursekker.

Jeg kjører grønt 27. august - 30. november

Kampanjeledelsen for Jeg kjører grønt inviterer til ny grønn kampanje med start mandag 27. august. Fv Bjørne Jortveit, John Johansen og Hilde Finckenhagen. Foto: Ragna Marie Henden
Alle som bor, jobber eller studerer i Kristiansandsregionen kan bli med i konkurransen om å bli best på grønne reiser. Det er ATP-samarbeidet i Kristiansandsregionen arrangerer Jeg kjører grønt-kampanjen, i år for niende gang!

- Bli med på Miljølaget! Reis grønt og bærekraftig Melder du deg på, blir du en del av vårt store Miljølag! Kampanjen starter 27. august og varer til 30. november, inviterer kampanjeledelsen, ved Hilde Finckenhagen, John Johansen og Bjørne Jortveit.

Påmelding fra mandag 27. august kl. 06.00

Påmelding på nettsiden eller på Jeg kjører grønt-appen (App store/Google Play).

Premiedryss for de 1500 første med 40 poeng

Skynd deg å oppnå 40 poeng! Da blir du med i trekning av 5 sykler (verdi kr 5000) og 20 flotte tursekker.

Dersom du registrerer 10 poeng eller mer per uke, blir du regnet som grønn og bærekraftig. Måleren viser hvordan du ligger an til å nå bærekraftig nivå, som er minst 130 poeng i kampanjeperioden.

Nyhet: Bærekraftmåler

Lever du grønt og bærekraftig? Nytt i år i Jeg kjører grønt-kampanjen er en bærekraftmåler som viser deg hvordan du ligger an til å bli grønn og bærekraftig.

Poengregistrering

Med Jeg kjører grønt-appen tar det bare sekunder å registrere poeng på mobil eller nettbrett. Du får poeng for alle typer grønne reiser, både i jobbsammenheng og på fritiden.  Det gjelder reiser til fots, med sykkel eller buss og tog.

Alle bilfrie dager teller

I år du får poeng for alle bilfrie dager, ikke bare for bilfrie onsdager og søndager, som i 2017.  Du får 3 poeng for hver bilfrie dag.

Registrere poeng i etterkant

Husk at du kan bakover i tid å registrere grønne reiser, f.eks. hvis du meldte deg på etter kampanjestart.

• 1 poeng: En reise til fots, med sykkel eller buss/tog (f.eks. reise hjemmefra til butikken eller til jobb).
  • 2 poeng: En tur-retur-reise til fots, på sykkel eller med buss tog (f.eks. reise hjemmefra til jobb og tilbake).
  • 3 poeng: Bilfri dag (uansett ukedag).  Bilfri vil si at du verken kjører bil selv, eller er passasjer i bil eller taxi.

Hva får du ikke poeng for?

Du får ikke poeng for trimtur eller tur med hunden. Men poeng hvis du reiser miljøvennlig til turutgangspunkt (f.eks. sykler til og fra ei turløype). Reiser utenfor Norge registreres ikke.

El-sykkel hovedpremie ved kampanjeslutt

Ved kampanjeslutt blir alle som har nådd bærekraftsmålet (130 poeng) med i trekning av el-sykkel til verdi 25 000 kroner.

I tillegg trekkes premier i kategoriene grønn, grønnere og grønnest. Vinnerne velger mellom busskort eller gavekort på Kilden. Du kan også velge å gi pengepremien til en miljøorganisasjon.

Ukepremier og vervepremier

Hver uke trekkes to premier à 500 kroner blant alle som registrerte poeng uka før. Alle som verver minst én deltaker er garantert å vinne sykkelservicekort, kinobilletter eller busskort.

Premiering av de åtte beste bedrifter

For bedrifter er det om å gjøre å få flest poeng per ansatt.  Hvis du har huket av for din bedrift i profilen din, får også arbeidsplassen din automatisk poeng du har oppnådd. De to beste arbeidsplassene i hver av fire kategorier blir premiert.

Beste arbeidsplass i hver kategori premieres med 10 000 kroner, samt et diplom. Nest beste arbeidsplass vinner 5 000 kroner. Pengepremiene skal brukes til å tilrettelegge for mer miljøvennlig reising.

Bedrifter og virksomheter melder seg på via e-post til: hilde.finckenhagen@kristiansand.kommune.no

Nettsiden Jeg kjører grønt

Jegkjorergront.no

Kontakt og spørsmål

Kampanjeleder Bjørne Jortveit, rådgiver i by- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune. Epost: bjorne.jortveit@kristiansand.kommune.nomobil 908 02 839.

Publisert: 25.08.2018 13:05
Sist endret: 25.08.2018 13:42