Borgerlig giftermål

Songdøler kan nå gifte seg borgerlig på rådhuset i Kristiansand.

Borgerlig vigsel

love sunset hands

Fra 1. januar 2018 tilbyr Kristiansand et kommunalt borgerlig vigselstilbud for innbyggere fra Songdalen. Det er tilstrekkelig at en av brudefolkene er bosatt i kommunen. Vigselsrett er delegert og det kan det være en lokalpolitiker, politistasjonssjef, daglig leder eller tidligere Start-spiller som står for ekteskapsinngåelsen.

Utenlandske statsborgere må ha lovlig opphold i Norge.

Vigselstid, sted og pris

Kristiansand kommune tilbyr vielse hver torsdag og fredag mellom kl 09.00 og 15.00.

For innbyggere i Kristiansand, Songdalen og Søgne, vil vielsen være kostnadsfri. Dette gjelder også utenlandske statsborgere som ikke har bosted i Norge. Vielsen er også kostnadsfri et annet sted når den ene eller begge ektefolkene, av medisinske årsaker, eller andre særlige grunner, ikke kan møte i Rådhuskvartalet.
Når ingen av ektefolkene er bosatt i kommunene, eller ønsker vielse andre steder enn i vielseseslokalet, må de betale kommunens kostnader i forbindelse med vielsen.

Vielsen vil foregå i Rådhuskvartelet i Rådhusgata 18 i Kristiansand.

Før dere kontakter kommunen

Det første du må gjøre er å sørge for at diverse egenerklæringer, forlovererklæringer og attester fylles ut. Skjemaene sendes til folkeregisteret som foretar en prøving om vilkårene for å inngå ekteskap er oppfylt. Om vilkårene er innfridd vil folkeregisteret utstede en prøvingsattest, denne vil være gyldig i fire måneder.

Lenke til folkeregisteret (skatteetaten) med oversikt over skjema.

Bestilling av vigsel

Ønsker du å bestille borgerlig vigsel send epost til vigsel@kristiansand.kommune.no

I e-posten må det stå:

• Dato for ønsket vielse
  • Fullt navn og adresse
  • Fødselsdato
  • Spesielle behov og eventuelt ønsker

Etter at kommunen har mottatt henvendelsen vil dato og tidspunkt bli endelig bekreftet.

Informasjon om overgangen fra vigsel i tingretten til kommunen.

Les mer om ordningen på Kristiansand kommunes nettside.

Publisert: 20.12.2017 13:45
Sist endret: 09.01.2018 14:01