Brannvesenet advarer mot svindlere

Kristiansandsregionen brann og redning har fått inn flere varsel om personer i sivil bekledning som utgir seg for å være fra brannvesenet og ønsker å kontrollere brannsikkerheten i boligen.

Brannvesenet fraråder å slippe inn personer uten uniform og gyldig legitimasjon som vil komme inn i boligen.
– Får du besøk av noen som utgir seg for å være fra brannvesenet og blir i tvil, ta kontakt for å avklare at det er oss, sier Hans Arne Madsen, leder for forebyggende avdeling i Kristiansandsregionen brann og redning.

Brannvesenet utfører feiing og boligkontroller på dagtid gjennom hele året og driver ikke med salgsvirksomhet.

– Ved boligkontroller og feiing varsler vi alltid på forhånd, og våre ansatte er uniformert og skal ha et ID-kort med bilde lett synlig, forteller han.

Ofte er det de mest sårbare menneskene i samfunnet som er et mål for svindlere.
– Eldre personer og mennesker med nedsatt funksjonsevne er kanskje mest utsatt for denne typen svindel, påpeker Madsen.

Publisert: 26.08.2019 11:09
Sist endret: 26.08.2019 11:15