Folkehelseprofil 2019

Folkehelseinstituttet har publisert nye folkehelseprofiler for kommuner og bydeler, med tema oppvekst og levekår for barn og unge.

Folkehelseprofilen

Folkehelseprofilen er et bidrag til kommunen i arbeidet med å få oversikt over helsetilstanden i befolkningen og faktorer som påvirker denne, jamfør folkehelseloven.

Tema for folkehelseprofilen 2019 er trygghet og trivsel i oppveksten. Folkehelseprofilen for Songdalen kommune viser hvordan vår kommune ligger an på et utvalg indikatorer i forhold til fylket og landet som helhet.

Indikatorer for Songdalen

For temaet trygghet og trivsel i oppveksten trekkes følgene indikatorer for Songdalen kommune frem:

• Andelen barn (0-17 år) i kommunen er høyere enn i landet som helhet.
  • Andel barn (0-17 år) som bor i husholdninger med lav inntekt, er høyere enn i landet som helhet.
  • Andel ungdommer som svarer «svært bra» og «nokså bra» på hvordan de opplever tilbudet til ungdom når det gjelder lokaler for å treffe andre unge på fritida er høyere enn i landet som helhet.
  • Andelen som trives på skolen i 10. klasse er på nivå med landet som helhet.
  • Frafallet i videregående skole er høyere enn i landet som helhet.
  • Andelen ungdomsskoleelever som oppgir at de er litt eller svært fornøyd med lokalmiljøet er på nivå med landet som helhet.
  • Andelen gravide som røyker i begynnelsen av svangerskapet, er høyere enn i landet som helhet.
  • Andelen i aldersgruppen 15-29 år som har psykiske symptomer og lidelser, er høyere enn i landet som helhet, vurdert etter data fra fastlege og legevakt.
  • Andelen av befolkningen som er tilknyttet vannverk med tilfredsstillende hygienisk kvalitet og leveringsstabilitet er høyere enn i landet som helhet.

Flere nøkkeltall

For flere nøkkeltall om Songdalen kommunes folkehelse se Folkehelseprofilen 2019.

For nøkkeltall fra andre kommuner kan du søke her: Hent folkehelseprofiler

Publisert: 20.02.2019 12:52
Sist endret: 20.02.2019 13:13