Håndballregler på arabisk

Kultur og inkludering og Greipstad håndball samarbeider om å lage informasjonsfilm om håndballregler på arabisk.

Slik kom dette i gang.

Waheed og EmmaDejan Vasic, inkluderingskoordinator i kommunen, dro dette i gang etter samtaler med frivillig organisasjoner. Ideen dukket opp etter et møte på Noden i høst, der tema var "Hvordan engasjerer deg i barnets fritidsaktivitet". Greipstad håndball meldte seg og ble første frivillige lag i dette prosjektet.

En fredagskveld like før jul stilte håndballspillere, tolk, filmfotograf og andre frivillige opp i Nodelandshallen.

Miriam Fidje stilte som filmfotograf og Waheed Ahmad som tolk, begge som frivillige.

Om prosjektet.

Kultur og inkluderingsenheten ønsker å lage flere enkle informasjonsfilmer med innføring i regler for frivillige organisasjoner. Første språk ut er arabisk, siden kommunen i det siste har fått mange nye innbyggere fra arabisktalende land. Håpet er at det vil bli lettere for de som har vært i Norge i kort tid å benytte seg av fritidstilbud når reglene er forklart på deres språk. Reglene vil bli uttalt på både norsk og arabiske, spillerne viser i bevegelse og med dommertegn.

Kultur og inkluderingsenheten satser på at filmen blir ett nyttig verktøy og at det kan bli flere filmer av andre aktiviteter, og på flere språk.

Takk til jenter 16.

Greipstad sine jenter 16 spiller stilte villig opp som både spillere og "skuespillere" i Nodelandshallen. Deres innsats lyste det "gallapris" av, og de lærte seg teksten raskt. Kvelden ble avsluttet sosialt med pizza, brus, klementiner og med damelandslaget til Norge i VM semifinale på storskjerm som takk for innsatsen.

Vi gleder oss til å se det ferdige resultatet på nyåret.

Bildegalleri

Jenter 16 instrueres før filmingen starterWaheed og EmmaWaheed og IngridJenter 16 og WaheedHelene i fartaLagbilde av jenter 16

Publisert: 19.12.2017 13:17
Sist endret: 27.12.2017 14:56