Matrikkelen stenges

På grunn av omfattende endringer i eiendomsbetegnelser i nytt Agder og sammenslått Kristiansand kommune, stenges det for oppdateringer/endringer i matrikkelen og grunnbok fra midten av desember.

Nye gårdsnummer

Den største endringen er at alle eiendommer i nåværende Søgne og Songdalen får nytt gårdsnummer fra 1.1.2020.
Alle gårdsnumre i Søgne får et tillegg på 400 slik at gnr. 1 blir gnr. 401 osv.
I Songdalen får eiendommene et tillegg på 500.

Siden gamle Kristiansand har flest gårdsnumre, blir det ingen endringer her. Ingen bruksnumre, festenumre eller seksjonsnumre blir endret i noen av kommunene.

Noen eiendommer har også fått ny adresse på grunn av sammenslåingen. Disse adresseendringene er allerede foretatt.
Offentlige registre oppdateres automatisk med alle endringene.

Mer informasjon på teknisk sektors sider: Min eiendom hos Kristiansand kommune.

Overskjøtinger haster

På grunn av endringene som følger av svært mange fylkes- og kommune­sammenslåinger, har Kartverket bestemt at matrikkelen vil bli stengt for oppdatering fra 13.12.2019, og grunnboka vil bli stengt for tinglysing fra 27.12.2019.

Dette betyr at alle endringer eller overskjøtinger av fast eiendom bør gjøres så snart som mulig hvis det skal kunne gjennomføres før årsskiftet.

Mer informasjon på kartverkets sider.

Publisert: 11.11.2019 10:19
Sist endret: 11.11.2019 10:33