Nytt digitalt søknadsskjema for SMIL-tilskudd og drenering

Søknader om spesielle miljøtiltak i jordbruket (SMIL), og tilskudd til drenering av jordbruksjord skal fra og med 2019 sendes inn digitalt med innlogging via ID-porten og Altinn.

Søkerne har tidligere brukt papirsøknader, men fra februar i år har det vært mulig å søke elektronisk. Det nye systemet skal sørge for rask og sikker søknads- og saksbehandling, til fordel for både søker og saksbehandlere i kommunen.

Slik gjør du

Klikk her for å søke SMIL-tilskudd.
Lenken tar deg til Landbruksdirektoratets nettside. Her finner du all informasjon om tilskuddet. For å søke velger du "skjema" i venstremenyen og logger deg inn via ID-porten med bankid eller annen elektronisk id. Du kommer da rett til SMIL-skjemaet i Altinn.

Klikk her for å søke om tilskudd til drenering av jordbruksjord.
Lenken tar deg til Landbruksdirektoratets nettside. Her finner du all informasjon om tilskuddet. For å søke velger du "skjema" i venstremenyen og logger deg inn via ID-porten med bankid eller annen elektronisk id. Du kommer da rett til skjemaet for tilskudd til drenering i Altinn.

Landbruksdirektoratet har også laget en videoguide som viser søkeprosessen.

Songdalen kommune har ikke satt noen søknadsfrist.

Mer informasjon

Spørsmål om ordningene skal rettes til kommunen. Kontaktperson i Songdalen kommune er Linda Johansson, tlf. 906 19 581.

Publisert: 09.04.2019 11:01
Sist endret: 09.04.2019 12:16