Se på kartet hvor flomsonene går

Alle husker vi vel flommen i Songdalselva i 2017 og hvordan ting fløt nedover elva. Men hvor plasserer vi saker og ting langs elva for å være på trygg grunn ved varslet flom?

Se flomsonene i kartet

FlomkartHvor bør rundballene ligge for ikke å bli tatt av flommen? Hvor langt opp fra elva må du dra kanoen?

Ønsker du å bygge i flomsonen må bygget plasseres slik at det ligger en halv meter over høyden for en 200-års flom.

Flomsonene i kartet er beregnet av Norges vassdrags- og energidirektorat, på bakgrunn av analyse av historiske flommer samt modellering av terreng.

Ta en titt i kartet og se hvor vanngrensen går ved en 10-, 100-, 200- eller 500-års flom.

Lenke til kommunekartet hvor du kan velge flomsoner.

Kartet viser 200-års flom, som er den flommen man tar utgangspunkt i når vi gir tillatelser i byggesaker. For å skru på andre typer flommer (10, 100 og 500-års flom), åpne nedtrekksmenyen ved «Songdalen kommune», ekspander «Flomsoner» og velg den flomsonen du ønsker.

Publisert: 25.02.2019 12:37
Sist endret: 26.02.2019 09:25