Sommeruka i Songdalen 2019

Spennende tilbud for barn i sommerferien

Aktiv uke i sommerferien

sommeruka 2019

Forrige uke gikk «Sommeruka i Songdalen» av stabelen med over 40 barn, 10 ungdommer, instruktører fra kommunens lag og foreninger, kulturskolelærere og ansatte i kultur og inkluderingsenheten. I en uke har de hatt ulike aktiviteter og turer med smakebiter av flere av de fritidstilbudene som er i kommunen hele året.

Mange ulike aktiviteter

sommeruka 2019 sommeruka 2019sommeruka 2019 - lage filmsommeruka 2019 - kunstSommeruka er for barn fra 4. til 7. klasse og foregikk på Nodeland med base i lokalene til Noden ungdomsklubb. Det har vært håndball, dans, musikk/rytmer, kor, kunst og ikke minst tur til Porsmyr bygdetun hvor Freidig 4H hadde mange ulike uteaktivititer. Innimellom har det vært fylt på med tegning, spilling, film og ulike uteleker. Mange har blitt kjent med nye venner, og fått prøvd seg på nye ting. På fredag etter siste dag med aktiviteter ble uka avsluttet med en fest hvor foresatte og søsken ble invitert.

Sommerjobb

crew sommeruka 2019Ti ungdommer fra Songdalen har hatt dette prosjektet som sommerjobb. De sørget for at alle fikk vært med på ulike aktiviteter, tegnet, spill, ordnet med matservering, ryddet og ordnet. De var barnas favoritter og var med på å lage en så god og gøy uke som mulig. Vårt eget unge fototeam tok bildene til denne saken og mange flere, gode minner og dokumentasjon på alt som sommeruka inneholdt.

Bakgrunn

Dette er andre året Songdalen kommune arrangerer «Sommeruka i Songdalen». Det har begge årene vært et populært tilbud, og vi har dessverre ikke hatt plass til alle som ville være med. Tilbudet er til de som er for gamle til SFO med ønske om morsomme aktiviteter. Vi ønsker å inspirerer til å ta i bruk fritidsaktiviteter som finnes i kommunen, og alle barna får testet noe nytt i løpet av uka. Først og fremst er målet at alle skal få en uke full av gode opplevelser. Vi har hatt deltagere fra alle skolene i Songdalen.

Det er kultur og inkluderingsenheten med forebyggende team i spissen som har formet en søknad og et prosjekt som BUFDIR har gitt oss støtte for å gjennomføre. Prosjektkoordinator Heidrun Sangvik har styrt prosessen fra juni, og forebyggende team, ungdomsarbeiderne og kulturkonsulenten i kommunen har vært med i prosjektet.

Det jobbes på flere måter for å få gode tilbud som når alle barn og unge i Songdalen. Dette er et av prosjektene hvor kommunen selv står som arrangører. Vi håper vi kan inspirere både de som har vært med som samarbeidspartnere og andre til å lage gode fritidstilbud som gir alle barn mulighet til å delta. Støtteordningen fra BUFDIR er åpen for både offentlige instanser, private aktører og frivillige organisasjoner. Søknadsprosedyrer og retningslinjer legges ut på høsten med frist i desember.

sommeruka 2019

Publisert: 09.08.2019 12:28