Sommeruka i Songdalen

Barn og ungdom i full aktivitet

Denne uka har «Sommeruka i Songdalen» gått av stabelen. 50 barn, 10 ungdommer, instruktører fra kommunens lag og foreninger, kulturskolelærere og ansatte i kultur og inkluderingsenheten har sammen vært i aktivitet fra tidlig om morgenen til sen ettermiddag.

Mange ulike aktiviteter

sommerukasommerukasommerukasommeruka

Uken var for barn fra 4. til 7. klasse og foregikk på Nodeland med base i lokalene til Noden ungdomsklubb. Det har vært håndball og fotball med GIL. Dans, musikk/rytmer med korpset, kor, kunst, snekring og ikke minst en hel dagstur til Busteinen med Røde Kors (BARK). Røde Kors hadde også på turen opplæring i hvordan å legge bandasje. Denne dagen ble avsluttet på biblioteket med litt slitne deltakere til pizza og film. Innimellom har det vært fylt på med tegning, spilling og ulike uteleker. Det har vært masse god mat og turer ut i parker og torg på Nodeland.

timeplan sommeruka 2018

Mot slutten av uken kan vi se tilbake på en uke full av energi og aktivitet. Mange har blitt kjent med nye venner, og fått prøvd seg på nye ting. På fredag etter siste dag med aktiviteter ble uka avsluttet med en fest hvor foresatte og søsken er invitert til å komme sammen.

Sommerjobb

sommerukaTi ungdommer fra Songdalen har hatt dette prosjektet som sommerjobb. De har vært fantastiske unge guider mellom aktiviteter. Det er blitt laget mange hundre buttons, spilt spill, ordnet sår og småskader, fikset og ryddet slik at barna skulle få en så god og gøy uke som mulig. Vårt eget unge fototeam har tatt bildene til denne saken og mange flere, som blir gode minner og dokumentasjon på alt som sommeruka har inneholdt.

Bakgrunn

Dette prosjektet er det første gang vi har i Songdalen. Tilbudet var til de som er for gamle til SFO men allikevel har et behov for å passes på og ha aktiviteter. I tillegg så ønsker vi å inspirerer til å ta i bruk fritidsaktiviteter. Men først og fremst at alle skulle få en uke full av gode opplevelser. Prosjektet var i utgangspunktet satt opp med 30 plasser, men forespørselen har vært stor og vi har fått til å øke kapasiteten til 50 plasser. Vi har hatt deltagere fra alle skolene i Songdalen.

Det er kultur og inkluderingsenheten med forebyggende team i spissen som har formet en søknad og et prosjekt som BUFDIR har gitt oss støtte for å gjennomføre. Prosjektleder Sunniva Solheim har styrt prosessen fra juni, og forebyggende team og kulturkonsulenten har vært styringsgruppe og jobbet med gjennomføringen.

Alle med

Det jobbes på flere måter for å få gode tilbud som når alle barn og unge i Songdalen. Dette er et av prosjektene hvor kommunen selv står som arrangører. Vi håper vi kan inspirere både de som har vært med som samarbeidspartnere og andre til å lage gode tilbud som gir alle plass. Støtteordningen fra BUFDIR er åpen for både offentlige instanser, private aktører og frivillige organisasjoner. Dette gjøres innen desember gjennom folkehelsekoordinator i kommunen.

Kommunen har også i år en prøveordning med støtte til lag og foreninger – for å øke deltakelse og inkludering i fritidsaktiviteter for barn og unge. I den forbindelse arrangeres det informasjonsmøter med kurs. Mandag 3. september arrangerer vi på nytt et kurs i inkluderingsverktøyet «ALLE MED». Kurset er rettet mot lag og foreninger som driver fritidsaktiviteter for barn og unge. Dette er et verktøy for å gjøre det lettere å inkludere alle barn og unge i fritidsaktiviteter uavhengig av familiens økonomi.

Publisert: 10.08.2018 10:00
Sist endret: 10.08.2018 20:29