Sommervikarene frisker opp lekeapparatene

Eventyrheia barnehage kan glede seg over nymalte lekeapparater når de starter opp igjen etter ferien.

Med pensel og spann

Håvard Kolnes og Steffen ErnstEn driftsoperatør, en lærling og fire sommervikarer er i full sving med malerpensel og spann for å gi et etterlengtet nytt strøk på lekeapparatene i barnehagen.

- Det er mye dill med å male apparatene, sier Håvard Kolnes (24) som har sommerjobb i kommunen for fjerde gang. Han sikter til at det er mange rekkverk, kriker og kroker som skal males på de forskjellige lekeapparatene. Men vikarene trives med jobben og håper barna og de ansatte vil  sette pris på at lekeapparatene er nymalte.

Sandkassa

Christoffer Eidstø maler sandkassaDriftsoperatør Christoffer Eidstø er enig i at det er mye dill og sier at jobben har tatt  en del lengre tid enn de trodde på forhånd.

- Vi har holdt på her i seks dager allerede, og trenger nok en dag eller to til for å bli ferdig, sier han mens han svinger penselen på innsiden av sandkassa.

Han har allerede frisket opp gamle kunster i sandkassa da han måtte spa vekk en god del sand rundt kantene for å kunne male på innsiden.

Sommervikarene

Tuva Skomedal RostølForuten Håvard Kolnes er det Tuva Skomedal Rostøl (18) på bildet, Nikolai Biland Lohne (18) og Åsmund Øvland (18) som bruker ferien på sommerjobb i kommunen. Noen har hatt sommerjobb her før og de kommer gjerne tilbake, kanskje også når de er ferdig med studiene. De er ikke fremmede for å søke jobb i nye Kristiansand kommune.

Sommervikarene skryter av hyggelige folk å jobbe sammen med og godt arbeidsmiljø. Noe som bringer frem smil hos driftsoperatør Christoffer og lærling Steffen Ernst. De kvitterer med skryt tilbake til sommervikarene og sier de er greie å ha med å gjøre.

Skyggefull pause

InnPause i skyggenimellom blir det også tid til en  pause. Da er det fint å kunne samles rundt bordet i skyggen og la praten gå en liten stund. Sommervikarene tok seg også tid til en prat med kommunens utsendte og fortalte om fremtidsplanene sine.

Tuva skal begynne på helsesekretærlinja på Kvadraturen videregående til høsten, mens Åsmund begynner på elektro samme sted. Nikolai har gått på Tangen videregående og ble ferdig med studiespesialisering i vår. Til høsten tar han et friår. Håvard studerer til BIM-tekniker. En BIM-tekniker modellerer, koordinerer og kvalitetssikrer bygningskonstruksjoner og tekniske anlegg i 3D-modelleringsprogram og leder byggeprosesser med digitale verktøy. Så vet du det.

På bildet ser vi fra venste: Steffen Ernst, Åsmund Øvland og Tuva Skomedal Rostøl. På andre siden av bordet. Håvard Kolnes og Nikolai Biland Lohne. Christoffer Eidstø stående bak.

Lite plenklipp i år
Brunsvidd gress

Det eneste sommervikarene hadde å sette fingeren på var at det har vært mindre variasjon i arbeidet i år enn tidligere somre. Men da dette stort sett skyldes mindre plenklipping på grunn av at gresset ikke vokser så mye i varmen, er det ikke så mye å få gjort med det.

Hold musepekeren over bildet for beskrivelse. Klikk for større bilde.

Steffen Ernst sørger for at malingen dekker på alle flaterHåvard Kolnes er vant med å svinge malerkosten. Han er sommervikar for fjerde gang.Håvard Kolnes og Steffen ErnstTuva Skomedal Rostøl

Samlet rundt bordet i skyggenNikolai Biland Lohne og Åsmund Øvland i full sving med malerkosten.Christoffer Eidstø maler sandkassaEventyrheia barnehageNymalte lekeapparaterBrunsvidd gress i barnehagen og lite plenklipp er nødvendig i år.

Publisert: 23.07.2018 13:16
Sist endret: 24.07.2018 10:30