UKM Songdalen fikk Turbopris

Prisen ble delt ut på UKM fylkesfestivalen i Mandal 14. april

Turboprisen

Fylkesordfører Terje Damman Foto: UKM Media Vest-AgderFoto: UKM Media Vest-AgderFoto: UKM Media Vest-Agder

Under første forestilling på UKM fylkesfestivalen i Vest-Agder delte fylkesordfører Terje Damman ut årets Turbopris til UKM Songdalen, representert ved kulturkonsulent og UKM kontakt Ane A. Seljeseth og flere av UKM Sondalens unge arrangører.

Kriteriene for å få denne prisen går på størst økning i deltagelse, godt samarbeid med kulturskoler eller satsing på unge arrangører.

«Vest-Agder fylkeskommune har valgt å gi årets TURBO pris til Songdalen kommune, for sin ekstra innsats i arbeidet med UKM. Songdalen har hatt god vekst i antall deltakere, systematisk arbeid med å rekruttere deltakere, blant annet gjennom kurs i samarbeid med biblioteket. Dere har også en god plan for å inkludere ungdom i arrangørstaben. Ekstra pluss at to ungdommer fra Songdalen deltok på MGP jr. gjennom UKM, og at kommunen har en UKM kontakt som følger opp, forstår å bruke UKM som en helårsarena.»

Året fylkesfestival arrangeres 14. - 15. april i Buen kulturhus i Mandal.

UKM Songdalen 2018

Alle deltagerne på scenenOver 60 ungdommer var med på årets UKM i Songdalen som gikk av stabelen 2.-3. mars. Dette er et arrangement for, av og med ungdom på alle arenaer. Det er møter mellom deltagere, arrangører og mellom sal og scene.

Unge arrangører og UKM media

Unge arrangører UKMUngdommene gjør alt fra lyd, lys, dokumenterer, fotograferer, publiserer på UKM.no, er vertskap, holder kiosk, konferansierer, inspisient, lager mat, monterer utstilling, lager planer og sikkert mye mer. Nytt i år er et større fokus på UKM media, hvor en jobber med bilder, publisering, dokumentasjon og markedsføring. Det er opprettet ny instagram-konto, og ungdommene har laget flere ulike plakater til ulike arrangementer i forkant av UKM helgen. Songdalens unge arrangører gjør en super innsats, og eier arrangementet mer og mer for hvert år. Forberedelsene startet allerede i oktober med møter, kurs og planlegging.

Verksteder

Prøver og veiledning musikkVi har også i år hatt verksteder med instruktører i dans og musikk, med ekstra forkus på å veilede bidragene på scenen. Deltagerne får møtt hverandre og blitt bedre kjent. UKM er mer enn en forestilling, det er et sted å møte andre ungdommer som holder på med det samme som deg, eller noe helt annet, og få nye venner.

Felles middag

ButtonverkstedMens flere av deltagerne var på verksted var flere arrangører i gang med forberedelsene av felles middag sammen med kulturskolerektor. Mat er viktig og en hyggelig måte å samles på før utstillingsåpning og forestilling. I år ble det smeltet sammen med buttonverksted. Og det var gøy å kunne bruke de relativt nye ungdomsklubbslokalene til UKM.

Utstillingsåpning

utstillingsåpningBilde av Elin Lislevand PavljukI år har en av prosjektene vært å bygge utstillingsvegger, så vi fikk flyttet utstillingen ned i første etasje. Dette er etter Unge arrangører sitt forslag. Mange flotte utstillingsbidrag ble vist frem i utstillingen, og også fotografert og presentert fra scenen.

Forestilling

god stemning bak scenenEMVEKJuli SvendsbøBagus Andre Aarvak

Lørdag kveld var det tid for forestilling og publikum fikk komme og se og oppleve ungdommene som har vært med. Vi har mange kreative, dyktige og flotte ungdommer som fikk vist seg frem på scenen. Vi hadde 14 innslag, danser-rekord med syv danseinnslag, nytt av året var også dans med liveband! Konferansierene Elin Lislevand Pavjuk og Julia Tyrkiel loset publikum gjennom forestillingen. Vi hadde to utdelinger - Ungdomsrådets kulturpris gikk til Oasen skole, og Songdalen kommunes kulturstipend ble delt ut til Casper og Simen. Det var godt besøkt og god stemning både i salen og bak scenen.

Støtte fra UKM Norge

UKM logoUKM Songdalen har i også år fått støtte fra UKM Norges stimuleringsmidler. Gjennom støtten har vi bl.a. hatt mulighet til å ha en egen mentor for UKM media som vi har jobbet sammen med siden januar. Vi har også hatt teknikerkurs, åpen scene og UKMs egen vinterferiecamp. Vi har hatt profesjonelle instruktører til verksteder, og mulighet til å gjøre UKM til et større sosialt arrangement for deltagerne.

Lurer du på hva vi gjør?  Følg oss på vår egen lokale side på ukm.no, der finner du også oversikt over deltagere og rekkefølge på årets UKM. Vi har også egen side på Facebook og Instagramkonto.

Videresending til fylkesfestivalen i Mandal

I etterkant av forestillingen har fagpanelet vurdert og bestemt seg for at dette er de videresendte til fylkesfestivalen fra Songdalen.

Kunst:

• Mira Josefine Bomann med «Peacefull»
  • Elin Lislevand Pavljuk med «Kakaopause»
  • Em Schuff med «Frecles»
  • Martine Olsen Steig med «Puma»
  • Therese Signahl med «inspirert av: naturen»
  • Amalie Aateigen Jensen med «Nype»

Dans:

• Ida og Frida med » Waterfall»
  • The Zone med «marshmallo & Anne Marie – friends»

Musikk:

• Bagus Andre Aarvak  med «improvisasjon»