Vanningsrestriksjoner i Kilen, Vatneli og Askjekjerran

For å sikre vannforsyningen innfører Songdalen kommune vanningsrestriksjoner i området Kilen, Vatneli og Askjekjerran.

Det har vært tørke i en lengre periode og for sikre vannforsyningen innfører Songdalen kommune nå vanningsrestriksjoner. Dette for å sikre vannforsyning til alle og kunne takle akutte hendelser som måtte oppstå.

Restriksjoner i Kilen, Vatneli og Askjekjerran

VannkranHagevanning i området Kilen, Vathnelig og Askjekjerran tillates kun mellom kl. 19.00 og kl. 23.00.

- for eiendommer med veinummer/bruksnummer som er partall på datoer med partall.
- for eiendommer med veinummer/bruksnummer som er oddetall på datoer med oddetall.

Ved vedvarende tørke og/eller stort vannforbruk kan det bli innført totalforbud mot hagevanning.

Gode vanningsråd

• Vanning på kvelden gir mest effekt. Midt på dagen, i solskinn fordamper det meste av vannet.
  • Prioriter vanning av blomster og busker framfor plenen dersom det blir nødvendig med begrenset vanning.
  • Eldre plener på dyp jord klarer seg med ei rotbløyte hver 14. dag. Ei rotbløyte vil si 3-4 cm vann. Om du setter en boks eller lignende på plenen, kan du lett finne ut når plenen har fått nok vann.
  • Ikke klipp gresset for langt ned. Da tåler det bedre sol og tørke og blir ikke så fort tørt/brunt.
  • Bilvask, vask av husfasader og lignende bør om mulig ikke gjøres når det er vanningsrestriksjoner.

Publisert: 12.07.2018 12:10
Sist endret: 12.07.2018 12:25