Vil du være med som trivselsvandrer?

Lene Mordal forteller om den nye ordningen med trivselsvandring i tilknytning til Noden junior- og ungdomsklubb.

Trygge med voksne i nærheten

SLT-koordinator Lene Mordal

– Vi synes det er veldig trivelig at ungdommene i Songdalen er sammen med hverandre på fritiden. Ungdom får ofte kritikk fra voksengenerasjonen for at de er for mye på skjerm. Nå ser vi at det er mange som er ute og er sosiale og benytter seg av de fine områdene på Nodeland på kveldstid. Det er det mye positivt med, sier hun.

Trivselsvandringer

– Vi voksne må også følge på, og være tilgjengelige for dem, der de er. Vi har så mange flotte ungdommer i Songdalen, og vi blir stadig vekk kjent med flere, både fra Nodeland og Finsland. Vi har derfor startet med trivselsvandring, hvor voksne skal være synlige, tilstede og skape trygghet, forteller Mordal.

Hun sier videre at trivselsvandrere skal være voksne, edru og gode rollemodeller og medmennesker. De skal ikke være erstatning for politi eller andre instanser, men være medmennesker som er tilgjengelige for de unge. De som vandrer vil gå flere sammen, og ofte sammen med en av de ansatte på ungdomsklubben.

– Mange steder har de Natteravner. Det har det ikke vært behov for i Songdalen tidligere. Men de stedene det finnes natteravner vet vi at det har en god forebyggende effekt, og at flere føler seg trygge, og vi ville gjøre noe som er tilpasset slik vi har det her i Songdalen.

Søker flere vandrere

I første omgang organiseres vandringene ut fra Noden junior- og ungdomsklubb i tilknytning til klubbens åpningstider onsdag og fredag kveld.

–Dersom vi får mange som vil være med, kan det være aktuelt å utvide. Ansatte og frivillige på klubben har siden før sommeren vært med på vandringene og dette ser vi har vært verdifullt. Nå har vi behov for flere som kan være med å gå, og håper mange foresatte eller andre har lyst til å bidra til et trygt miljø, oppfordrer hun.

Flere politikere har også vært med på vandringen.

– Vi synes det er topp at politikere går foran med et godt eksempel. Da kan de både gjøre seg kjent i ungdomsmiljøet og med ungdommenes behov, samt innsatsen som gjøres av de som jobber med ungdom og forebygging i kommunen.

Vil du være med?

Ungdomsleder Kaisa A. K. HansenHar du lyst til å være med kan du kontakte ungdomsleder Kaisa Augusta Hansen.

Alle som vil være med må skrive under på retningslinjene på klubben før de får utdelt en gul vest. De som bidrar får selvfølgelig også noe varmt å drikke på klubben i forbindelse med vandringen.

Publisert: 04.12.2018 14:39
Sist endret: 05.12.2018 12:41