Har du dårlig internettilgang eller mobildekning?

- Nå har du muligheten til både å bevise dette og til være med og påvirke fremtidens internett-tilgang.

Hjelp oss å måle hastigheten

Vi ønsker innbyggernes hjelp til å kartlegge bredbåndsdekningen i kommunen.

Nye Kristiansand har som mål å bli en foregangskommune når det gjelder utvikling og bruk av digitale løsninger. Derfor trenger vi en god og oppdatert oversikt over hvordan bredbåndsdekningen, og kvaliteten på denne, egentlig er.

Mål med Nettfart

Nettfart mobilappNKOM (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) har utviklet en egen app, Nettfart, som kan lastes ned på mobil eller nettbrett. Den måler hastighet, og målepunktene og data samles i et kart på app-en. App-en samler ikke informasjon om personen eller enheten som måler, kun posisjon og hastighet.

Nettfart er tilgjengelig i Google Play (Android) og App Store (iPhone, iPad).

Last ned Nettfart på mobilen og foreta målinger hvor som helst. Vi ønsker at alle deltar, enten man har høy hastighet eller lav hastighet, og at man enkeltvis måler alle de teknologiene man har tilgang til (3G/4G, fiber, ADSL eller lignende).

Jo flere som bidrar, desto bedre datagrunnlag får vi til å kunne bedre dekningen der det trengs mest.

Slik virker Nettfart:

• Nettfart plotter ditt måleresultat rett inn på kartet, slik at alle kan se hvor målinger er gjort, og se resultatet ved å klikke på en måling.  Jo flere målinger desto bedre blir dekningskartet
  • I kartet kan man velge å se måleresultater målt på Mobildata eller Wifi. På denne måten får man et dekningskart på tvers av alle bredbåndleverandører
  • Nettfart tar hensyn til om du er på trådløst nett eller GSM-nett.Har du ingen dekning, så stopp gjerne på vei hjem og mål når signalet er dårligst. Da  får vi registrert hvor langt ut dekningen er
  • Du kan også måle kablet internettforbindelse hjemme.  Dette gjøres på nettsiden nettfart.no.  Også disse måleresultatene blir registrert
  • Alle kan se målingene som foretas i app-en via den tilhørende kartløsningen.
  • Alle innsamlede data er med på å danne grunnlag som vi kan bruke i forhandlinger med teleleverandørene for videre utbygging i kommunen

Kontaktpersoner i kommunene

Kjell Sverre Langenes