Inviterer til dialogmøte om kommunesammenslåingen

NB! Møtet er flyttet til kantina på rådhuset. Fra selvstendige kommuner til attraktive bydeler er tema for møtet som Næringsforeningen i Kristiansandsregionen inviterer til 14. mai kl. 16-18.

Ordførerne kommer

Ordførerne Johnny Greibesland (Songdalen), Astrid Hilde (Søgne) og Harald Furre (Kristiansand) stiller alle på møtet. Også fellesnemndas medlemmer er invitert.

Åpent for alle

– Dette blir et dialogmøte. På dette tidspunktet er det ikke uttalt noe om hvilke arbeidsplasser som skal plasseres i de to rådhusene. Det er derfor et bra tidspunkt å komme med innspill, vi kan nå komme med våre innspill i en sak som ikke er klar, sier næringspolitisk leder i NIKR, Roar Osmundsen.

Han kommer til å lede innspillsmøtet, som blir åpent for alle. Det vil bli gitt god anledning til folk å komme med innspill.

Hva skal man fylle rådhusene med?

Møtet vil primært behandle to emner, der målet er flest mulig gode innspill fra folk:

– Hvilke arbeidsplasser bør man fylle rådhusene med? Vi tenker ikke på tjenester som skole og barnehage, de forblir der de er i dag. Men andre tjenester kommunene har. Næringsforeningen mener det ikke må være tilfeldig hva slags arbeidsplasser som kommer dit. Det handler om å skape attraktive bydeler, med attraktive arbeidsplasser, der man bygger opp under de styrkene som kommunene har i dag, sier Osmundsen

Hvordan sikre en god næringspolitikk?

– Det andre tema går på å sikre en næringspolitikk som tar tak i de utfordringene vi ser i Søgne og Songdalen. Dette går på utvikling av områder som Mjåvann og Lohnelier, for eksempel finansiering av atkomst til Mjåvann. Men vi ser også en bekymring særlig fra næringsdrivende i Songdalen: Hvordan sikre en kommunal saksbehandling som er like rask og ekspeditt som vi ser i dag? Kan denne gode praksisen overføres en ny kommune?

Bevisstgjøre kristiansandspolitikerne

Osmundsen håper møtet også vil være med på å bevisstgjøre kristiansandspolitikerne om de utfordringene som er unike for Søgne og Songdalen. For eksempel hva et Tangvall i vekst utvikles til, og hvilke muligheter som åpner seg for stasjonsbydelen Nodeland, 8 minutters togtur fra Sørlandets nye storby.

Les hele saken på Næringsforeningens nettsider.

Publisert: 11.04.2018 13:45
Sist endret: 08.05.2018 07:57