Kontrast   English    Kart   Nettstedkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Ny minibuss til Songdalstunet

Ansatte som jobber med aktiviteter er utrolig glade for at den nye minibussen er på plass på Songdalstunet.

Aktiviteter og opplevelser i sentrum

I dag drives det dagsenter i fire stuer på Songdalstunet. Fokus for dagsentrene er aktivitet og opplevelser, og hver dag gis det et variert aktivitetstilbud. Noen av tilbudene er spesielt tilrettelagt for personer med demens eller kognitiv svikt. 

Tilskuddsmidler

Tilskuddsmidler fra Helsedirektoratet er gitt for å etablere aktivitetstilbud til hjemmeboende personer med demens, og disse midlene har gitt mulighet for å investere i minibussen.
- Dette er en institusjonsbuss, de er fritatt fra en del avgifter. Det har vært positivt for oss ved en slik stor investering. Nå kan vi få enda flere med ut på tur i nærområdet enn før. Den nye minibussen er et supplement til dagens "Gladbuss",sier leder av dagsenteret, Irene Stokkeland.

Fakta om bussen

Bussen utenfor Songdalstunet

Minibussen er av merket Volkswagen Crafter. Det er mulighet for å ta med åtte passasjerer (seks pluss to rullestoler) og fører. Motoren er 177hk og har firhjulstrekk. Den har store vinduer slik at de som sitter på kan se godt når de er på tur. Dette er den første VW Crafter som er bygd om til minibuss/ institusjonsbuss her på Sørlandet.


Lovpålagt aktivitetstilbud

Aktivitetstilbud til hjemmeboende personer med demens er en tjeneste som blir lovpålagt i 2020,  og det søkes og benyttes tilskuddsmidler fra helsedirektoratet for å etablere gode tilbud i Songdalen kommune allerede nå.
- For de som ikke kan komme seg ut på turer på egenhånd, kan det å få tilbud om en tur ut til kysten eller på gamle trakter være en fin avveksling i hverdagen, sier Irene Stokkeland.

Bildegalleri

Den nye minibussen fra innvendigNy minibuss sett innvendig fra baksiden


Publisert: 02.02.2018 11:55
Sist endret: 02.02.2018 12:15