Kontrast   English    Kart   Nettstedkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Turløyper

 Oversiktsbilde over Tronstadvannet

Turløyper

Songdalens terreng er perfekt for turer i skog og mark! Vi har mange tilrettelagte løyper og stier hvor du får flotte naturopplevelser. Enten du ønsker en rolig spasertur i dalbunnen, vil ha en utfordring i bratteste fjellsiden eller foretrekker å gå på heia med utsikt til de syv blåner: alt dette får du i Songdalen!

Dette heftet med turforslag ble utgitt i anledning Friluftsåret 2015. Heftet kan fåes ved henvendelse til Servicetorget. Eller du kan laste det ned her: "10 turer i Greipstad - 5 turer i Finsland"

Følgende turer er beskrevet i heftet:
Rosseland til Busteinen/Bruliheia Grundetjønn
Hellersvann Lysløypa Kulia
Nodefjell Postveien til Kvislevann
Potetveien Prestneset
Stemtjønn Trobbevann
Askekjerran - Spikkelandsvarden Finsland lysløype
Finsland kyrkje - Djupesland Nordmannsvegen Djupesland - Øvland
Lauvslandsmoen - Dynestøl  

En 136 km kulturhistorisk vandring som er delt opp i syv etapper der en del av den går gjennom Songdalen.

Barnevandringsstien i kart

Gjennom hele Songdalen kommune skjærer traseen for de historiske barnevandringene, aktualisert gjennom filmen Yohan. Traseen har blitt merket med spesielle skilt og det allsidige terrenget gjør at stien kan være en opplevelse for alle.

Etappen starter ved Greipstad kirke. Deretter går stien fra Gamle kirkeveg østover og krysser Songdalvegen ved rundkjøringen. Den fortsetter sørover langs Nodelandsvegen og gjør en sving til venstre ved Aasen gartneri langs skogsveg over Nodekleiva.

Denne skogsvegen er kupert og går i delvis bratt skogsterreng, i fredelige omgivelser dominert av edelløvskog og furuskog. Skogsvegen munner ut i et lite boligfelt i Farvannslia. Der fortsetter den på grusvei ned bakken og dreier mot høyre. Etter broen over bekken som går ut i Farvannet er det en venstresving ved bommen, og deretter en dreining til høyre etter ca. 20 meter før stien fortsetter opp i skogen igjen, opp Barendalskleiva.

Se også barnevandrerstien.no

Midt-Agder Friluftsråd har føremelding og oversikt over skiløyper i hele regionen.

Oversikt over kommunale badeplasser

I samarbeid med Midt Agder Friluftsråd arrangeres også guidede turer via Naturlos


Publisert: 24.07.2017 12:59
Sist endret: 24.07.2017 14:05