Kontrast   English    Kart   Nettstedkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Aktuelt

Markerte psykisk hele på SUS

Onsdag 28. september markerte Familiens hus Verdensdagen for psykisk helse på Songdalen ungdomsskole.


Andom Haile, Anette Kvarud, Ruth Lian, Tone Langeland, Tor Åge Skagestad Eikerapen (bak fra venstre) Anette Haugsjord, Janfrid Bråthen og Gunn Kjellevold (foran fra venstre).Verdensdagen er egentlig den 10. oktober, men ble markert på forskudd siden SUS denne uka har temadager med undervisningsopplegget "Alle har en psykisk helse".

Familiens hus stilte med stand, utdeling av frukt og brosjyrer, samt foredrag om psykisk helse for engasjerte elever.På bildet ser dere bak fra venstre: Andom Haile, Anette Kvarud, Ruth Lian, Tone Langeland, Tor Åge Skagestad Eikerapen, foran fra venstre: Anette Haugsjord, Janfrid Bråthen og Gunn Kjellevold.

Budskapet var at det er helt vanlig i perioder i livet å ha negative tanker om seg selv og tilværelsen, men mange av tankene kan være unødvendige og skaper dårlige følelser. Negative tanker kan forandres og det er mulig å erstatte dem med positive tanker som så vil endre følelsene. Samtidig ble det lagt vekt på at det finnes reelle problemer og vanskelige ting i livet, som ikke kan forandres bare med å forandre tankene.

  • Verdensdagen er landets største dugnad for psykisk helse. Formålet er å øke kunnskapen om og bedre holdningene til psykisk helse.
  • Verdensdagen øker åpenheten om psykisk helse og bygger ned tabuer og fordommer. Verdensdagen bidrar til at enkeltmennesker og samfunnet som helhet, blir flinkere til å mestre psykiske vansker.
  • Verdensdagen for psykisk helse er en offisiell FN-dag og markeres over hele verden 10. oktober hvert år. Den første markeringen var i1992.
  • Det er i dag den størst kampanjen for psykisk helse i verden.

Les mer på www.verdensdagen.no


Publisert: 16.10.2016 12:09
Sist endret: 16.10.2016 12:11

Publisert: 10.06.2016 06:35
Sist endret: 10.06.2016 06:36