Folkefest med "Hei til Hav" 11. juni!

Søndag 11. juni blir det liv og røre når "Hei til Hav" går av stabelen i Songdalen.

Det er Søgne og Greipstad sparebank som er hovedarrangør. Tidligere har arrangementet gått både i Songdalen og Søgne, men i år endrer de på det og tar annenhver gang i hver kommune. Slik at neste gang arrangeres det i Søgne.

Dagen blir  dag full av aktiviteter for hele familien på flere steder i kommunen.

"Hei til Hav Grand Prix"

Porsmyr bygdetun åpner dørene og skrur på vaffeljernene. På Porsmyr kan du også delta i Olabilløp.Barn og unge oppfordres til å bygge sin egen olabil og stille til kappkjøring ned Hagebrotvegen. Trenger du litt hjelp til byggingen av olabil, bør du skynde deg innom Søgne og Greipstad sparebank for å hente arbeidstegninger. Kanskje har de også et hjulsett til deg, om du er rask.

Rallykjørerne Pål Try og Svein Frustøl stiller også opp med sine nybygde olabiler. I tillegg har de med sine ordentlige rally-biler, som stilles ut.

Fuglekasse og stylter

Du kan også snekre din egen fuglekasse eller styter. Det blir stylteløp for de som ønsker å delta. Barna får selvsagt beholde både fuglekasser og stylter i etterkant.

Porsmyr vil også ha en smed i arbeid og du får se de flotte veteranbilene de har pusset opp.

Travbanen

Det er ikke bare på Porsmyr det blir aktiviteter denne dagen. Det blir åpen stall ved Hortemo Travbane. Her kan de som vil få nærkontakt med hester og ponnier, og lære litt om foring og stell av hest. Det blir anledning til å prøve å ri på ponnier og kjøre med hest og vogn rundt travbanen. Det vil også bli organisert kjøretur for de aller minste med St. Bernhardshund og vogn.

Erfarne ryttere vil flere ganger i løpet av dagen ha oppvisningsløp med ponnier. Det rigges også opp et stort hoppeslott for barna inne på travbanen.

Leirdueskyting

Stemtjønn Leirdueskytebane og Songdalen Jeger- og Fiskeforening tilbyr leirdueskyting på fire ulike baner denne dagen. Det blir også luftgeværskyting på blink og erteposekasting på blikkbokser.

Søgne Klatreklubb stiller med en stor, mobil klatrevegg, hvor man kan prøve seg på klatring under trygge forhold. Det blir salg av mat og drikke på området.

Shuttlebusser mellom travbanen og Stemtjønn vil sørge for at publikum kommer seg trygt frem og tilbake.

Kanopadling og navnekonkurranse

Fra "Rørleggersvingen" på Hortemo og ned til den nye parken ved tidligere Minkfarmen, blir det kanopadling. Turen tar mellom 60 og 90 minutter, etter hvor hardt du ønsker å padle. Det er begrenset med kanoer, cirka 80 stykker og det vil bli lagt ut påmeldingslink på www.heitilhav.no etter hvert.

Når du kommer frem til aktivitetsparken blir det leirbål og kos, og mulighet for å kjøpe litt mat og drikke.

Husk også å delta i navnekonkurransen om hva den nye aktivitetsparken skal hete. Det står kasse i området der du kan legge forslaget ditt.

Søgneruta

Søgnerutas venner stiller opp med veteranbussen og kjører i skytteltrafikk mellom Hortemo og Porsmyr. Det ryktes også at det blir servering av kaffe og boller ombord.

Flere aktiviteter

Ta gjerne en titt på denne videoen fra N247 hvor  Kathrine Repstad Falch fra Søgne og Greipstad sparebank blir intervjuet. Det samme blir Pål Try og Svein Frustøl, samt Ragnar Klami fra Lions Club Greipstad.

Publisert: 22.05.2017 11:17
Sist endret: 22.05.2017 11:18