Kontrast   English    Kart   Nettstedkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Idrett i bygda

Organisert aktivitet

Det er gode levekår for den organiserte idretten i Songdalen. Greipstad Idrettslag og Framsteg i Finsland er store aktører. Disse drives med frivillig innsats fra foreldre og andre voksne.

Søgne og Songdalen Orienteringsklubb har flere turkart og orienteringskart i kommunen. Spesielt er turkartene Rossevannet, Linnåsen og Kulia glimrende for turer i attraktive områder. Kartene gir også omfattende kulturinformasjon.  og selges på rådhuset.

IdrettsanleggNodelandshallen

Håndball og fotball er de to største idrettene i kommunen. Både Greipstad IL og Framsteg IL har mange voksne og barn som medlemmer.
Vi har to idrettshaller i kommunen. Nodelandshallen ligger ved Songdalen ungdomsskole og Finslandshallen ved Finsland skole. På Hortemo og i Finsland ligger det fotballarenaer. I tillegg er det flere mindre kunstgressbaner og gymsaler i forbindelse med skolene i kommunen.

Crossbanen i FinslandUlike typer motorsport er en betydelig interesse i Songdalen. Det er flere flotte anlegg både i øvre og nedre del av kommunen. I Finsland, på Vamoen, ligger ett gokartanlegg. På Venemyr på Spikkeland ligger en motorcrossbane, og på Nodelandsheia har Songdalen trialklubb sitt anlegg.

Skyting er en populær idrett i kommunen, og Greipstad Skytterlag og pistolklubben har innendørs lokaler i Nodelandshallen. På uteområdet på Stemtjønn har Songdalen jeger- og fiskerforening skytebane for rifle og leirdueskyting.

Rosseland Ryttersportsklubb ble stiftet i 2006, og er lokalisert i tilknytning til Rosseland Gård på Rosseland i Brennåsen.

Idrettsplan

Plan for idrett, friluft og fysisk aktivitet

Les hele idrettsplanen 2013 - 2017

Idrettsplanen kommer opp politisk i løpet av året 2018. Videreføres slik den ligger nå til 2020, dette på grunn av kommunesammenslåing.


Publisert: 31.07.2017 14:55
Sist endret: 21.03.2017 09:44