Kulturstipendet 2016 ble delt ut under UKM

To unge talenter fikk en overraskelse lørdag kveld.

Utdeling av kulturstipend

Utdeling av kulturstipend 2016Songdalen kommunes kulturstipend deles ut hvert år etter søknad. Det var flere gode søkere i 2016, kultur- og utviklingskomiteen har kommet frem til at det skal deles ut to kulturstipender av kr. 5000,-.

Lørdag kveld under UKM-forestillingen overasket ordføreren Johnny Greibesland pianist Katrine Lislevand Pavljuk og breakdanser Kevin Holen med utdeling av stipendene.

Katrine Lislevand Pavljuk

ukm-festivalen-2016 Katrine Lislevand Pavljuk foto:Sigrunn Johanne ThorkildsenKatrine er elev ved Songdalen kulturskole og deltar også på Lørdagskolen på Kilden. Hun er i år med på UKM, og var i fjor med på UKM både i Songdalen, fylkesfestivalen og landsfestivalen i Trondheim. Hun har kommet til finalen i Ung Klassisk både i år og i fjor.  Hun vant talentiaden på SUS i 2015. Mange har fått se Katrine opptre på ulike tilstelninger og konserter i Songdalen, som 17. mai, Songdalstunet og flere steder.

Katrine vil bruke stipendet til å utvikle seg som pianist og ønsker å bruke pengene på flygel og noter.

Kevin Holen

Kevin HolenKevin er breakdanser, og er ivrig med mye trening både gjennom kulturskolen, på eget initiativ og sammen med Yngvar Halvorsen. Han er med i KAB Crew som deltok på årets UKM, og er med på mange breakearrangementer både her i Songdalen i regionen og i hele Norge. Han er også ofte å se på ulike kulturarrangementer i kommunen. I fjor var han med i en dansegruppe som gikk videre til fylkesfestivalen på UKM. Og i år var han med som arrangør og konfransier på UKM i Songdalen. På grunn av en skade var han ikke med som danser under lørdagens arrangement.

Kevin vil bruke stipendet til utstyr og til å kunne reise og delta på ulike konkurranser hvor han får inspirasjon, tips og mulighet til å trene med noen av de beste utøverne i verden.

Publisert: 14.02.2017 10:47
Sist endret: 14.02.2017 10:48