Nytt barnas kommunestyre

Mandag 19. september fant skoleårets første barnas kommunestyre (BKS) sted.

BKS 2017-2018

Bak fra venstre: Doroteja Geric, Anna Kristensen, Tuva Helleren, Amalie (vara for Mathias Egeli)
Foran fra venstre: Johnny Greibesland, Mathias Finsådal, Mettin Alimohammadi, Dejan Vasic

Bli kjent med BKS

Barnas kommunestyre er stedet der barn og unge kan være med å bestemme hva som skal skje i kommunen. Medlemmene kommer fra barnetrinnet på de ulike skolene i kommunen. På første møte ble det brukt tid på å bli kjent med hverandre og å forklare hva barnas kommunestyre går ut på.

Det ble gjennomført valg av hvem som skulle være ordfører og varaordfører i BKS. Anna Kristensen fra Tunballen skole ble valgt til BKS ordfører, og Tuva Helleren fra Finsland skole ble valgt til å være varaordfører.

Her kan du lese mer om Barnas kommunestyre og se vedtektene.

Barnas kommunestyre - medlemmer

Medlemmer i 2017/2018

Tuva Helleren 7. klasse (Finsland skole)

Mathias Egeli 6. klasse (Finsland skole)

Mettin Alimohammadi 7. klasse (Rosseland skole)

Mathias Finsådal 7.klasse (Rosseland skole)

Anna Kristensen 7. klasse (Tunballen skole)

Doroteja Geric 7. klasse (Tunballen skole)

William Grønåsen 7. klasse (Oasen skole)

Kaja Engebu 7. klasse (Oasen skole).

Miljøpris

Søknadsfrist for miljøprisen er 31. desember i 2017, og deles ut hvert år. Her kan barneskolene sende inn en søknad til BKS hvor de forteller litt om miljøet på skolen og hvorfor akkurat de fortjener prisen. Prisen innebærer en sum på 3000 kr som skal være til gode for barna på skolen. Det kan være en pizzadag, tur, arrangement, leker og utstyr osv.

Oppdatering på hva som foregår på skolene

Det ble som vanlig tatt en runde med «skolens 5 minutter» hvor representantene kunne bruke 5 minutter på å oppdatere resten av BKS om hva som foregår på skolen deres. Det ble fortalt om ulike temaer som løsninger med søppel i skolegården, bussordninger, miljøvakter, besøk av korps og den kulturelle skolesekken.

Aktive representanter

BKS 17-18Det var et flott første møte med nye BKS for skoleåret 2017-2018, hvor representantene var veldig aktive. "Jeg gleder meg til de kommende møtene i BKS" sier ungdomsleder og sekretær i BKS Dejan Vasic.

Publisert: 13.10.2017 11:20
Sist endret: 13.10.2017 11:21