Kontrast   English    Kart   Nettstedkart   Tekststørrelse   Kontakt oss

Ungdomsrådet Songdalen på besøk til Stortinget

Mandag 3. april  reiste åtte representanter fra Ungdomsrådet Songdalen (UR-S) med tog til Oslo sammen med ordfører  Johnny Greibesland, ungdomsarbeider Geir-Børre Pedersen og ungdomsleder Dejan Vasic.

Målet med besøket var å høre om hvordan det jobbes på Stortinget og i de forskjellige departementene. Det ble en sen middag i Oslo med vår delegasjon, og overnatting på Thon Hotel Bristol.

TUngdomsrådet og statssekretær Anne Grethe Erlandsenirsdag startet programmet med oppmøte på Stortinget klokken 08.45 for en sikkerhetskontroll før vi ble tatt godt imot av Svein Harberg (Aust-Agders stortingsrepresentant fra Høyre). Her fikk vi en omvisning på Stortinget, hvor Harberg forklarte litt om historien og de forskjellige fløyene på bygget. I gangene fikk vi et lite glimt av Siv Jensen, Jonas Gahr Støre og Liv-Signe Navarsete, noe som var kjempestas for ungdommene. I tillegg fikk vi sitte på galleriet i Stortingssalen og fikk overhøre noen saksfremlegg av forskjellige representanter på talerstolen.

Senere bar turen videre til Næringsdepartementet hvor vi fikk møte selveste næringsministeren, Monica Mæland. Det ble både mat og drikke sammen med ministeren og hennes sekretærer og rådgivere. Ungdomsrådet fikk høre hvordan næringsministeren jobbet, og det ble en dialog hvor ungdommene fikk muligheten til å stille spørsmål og fortelle litt om hva de selv jobber med i ungdomsrådet. Etter fotografering med våre telefoner og ministerens fotograf bar turen videre til Bristol hotell for en helt utsøkt lunchbuffet med piano som bakgrunnsmusikk.

Etter å ha ladet energien med god mat og drikke på hotellet bar turen videre til Helse- og omsorgsdepartementet og besøk til statssekretær Anne Grethe Erlandsen. Her fikk ungdommene i seg enda mer å tygge på og høre litt om hva statsråden jobber med. Det ble også en dialog med spørsmål fra ungdommene, vi fortalte statsråden hva ungdomsrådet jobber med og hva som interesserer dem. Til slutt fotografering.

Dagen gikk i ett for alle sammen, men minnene og det ungdommene har fått høre og lære er noe man ikke glemmer. Tilbakemeldingen fra både stortingsrepresentanten, ministeren og statsråden er at jobben ungdomsrådet gjør er viktig, og det er veldig bra at de i sin unge alder er opptatt av å gjøre en viktig jobb for samfunnet og medmenneskene. Gjennom vår vandring i Oslo fikk ungdommene muligheten til å ta litt bilder utenfor slottet, og se regjeringskvartalet hvor det  gikk av en bilbombe i terrorangrepet 22. juli 2011.

En spesiell stor takk til Tor-Marius Markussen (regionrådgiver Høyre) som hjalp til i forkant av turen med programmet og besøket til både Stortinget, Næringsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet. Vi er veldig glade for og setter pris på hjelpen. Vi retter også en stor takk til Svein Harberg for en flott omvisning og informasjon om Stortinget. Takk også til  næringsminister Monica Mæland for at hun tok seg tid til oss i en hektisk hverdag, dagen før hun skulle reise til Kina med en stor delegasjon. Og til sist en stor takk til statssekretær Anne Grethe Erlandsen som tok seg tid til oss og hørte på det ungdommene hadde å si.

Dejan Vasic - ungdomsleder 

Les mer om Ungdomsrådet her.

Bilder fra turen

Svein Harberg (H) var guide på StortingetUtenfor StortingetPå besøk hos næringsminister Monica MælandGodt med noe å bite i hos næringsdepartementetFint opphold på hotell BristolRegjeringskvartaletPå vei til SlottetStortingetStortingets talerstolEt pust i bakkenHedersveggStortingetVrimlehallen


Publisert: 06.04.2017 13:12
Sist endret: 06.04.2017 14:25