Vant Barnas kommunestyres miljøpris

Tunballen skole ble vinner av årets miljøpris fra Barnas kommunestyre (BKS).

Ordfører og LorentzenVinneren ble valgt allerede på BKS' møte i januar, men først tirsdag 23. mai var den offisielle overrekkelsen.

Her forteller ungdomsleder Dejan Vasic om valg av prisvinner og overrekkelsen:

På møtet 24. januar stod flere saker på dagsorden, men det som skulle ta mest tid var gjennomgangen av søknadene som hadde kommet inn til miljøprisen 2017. Tre skoler hadde søkt: Finsland, Tunballen og Rosseland.

Søknadene skulle si litt om hvorfor akkurat de fortjener årets miljøpris. Miljøprisen handler ikke bare om natur, gjenbruk og kildesortering, men også om skolemiljøet, trivsel, aktiviteter, mobbing osv.

Gode søknader

Representantene i BKS var enige om at alle søknadene var gode, og de skulle ønsket at alle kunne få prisen, men det måtte velges én vinner. 8 av 8 representanter var til stede og med dette antallet lå alt til rette for et rettferdig valg ved skriftlig avstemning. Den skolen som fikk flest stemmer, var Tunballen skole.

Vi gratulerer Tunballen skole med BKS’ miljøpris 2017. Dere vil få 3000 kroner i premie til å fortsette med det gode arbeidet.

Offisiell overrekkelse med sang og is

Tirsdag 23.mai var det selveste ordfører Johnny Greibesland som stod for den offisielle overrekkelsen av prisen på Tunballen skole.

Elevrådsleder og ordfører i BKS, Mathias Lorentzen, mottok prisen på vegne av skolen.

Elever og lærere var samlet i foajeen, hvor det ble innledet med sang fra mottaksklassen. Mathias Lorentzen leste opp vinnersøknaden og det ble noen ord fra ordfører Greibesland. Det hele ble avsluttet med allsang i regi av mottaksklassen og is til alle elever.

Det var utrolig gøy å se gleden i alle barna når de fikk besøk på skolen. Det er heller ikke hver dag ordføreren kommer på besøk. Stemningen var god og livlig over hele skolen.

Vi er takknemlige for at skolen velger å sette av tid til denne overrekkelsen. Det  sender kjempegode tilbakemeldinger til alle som sitter i Barnas kommunestyre. Tusen takk!

Dejan Vasic
Ungdomsleder og sekretær i Barnas kommunestyre

Bilder fra overrekkelsen

Fullsatt foajéMottaksklassen synger mens ordføreren står klar med sjekken.Flott sang fra mottaksklassenPlass til mange i foajeen på TunballenSjekk og diplom til Tunballen. Ordfører Johnny Greibesland og elevrådsleder Mathias Lorentzen